Hovedret : Enebærmørbrad med svampe og rodfrugtesauté Vin : Amarone Classico
6-8 personer
1 Okse eller kalvemørbrad ca.1 1/2 kg 2 tsk. knust enebær Peberblanding Salt 150 g back bacon fra Tulip
2 dl friskpresset appelsinsaft 3 dl rødvin 5 dl kalvefond Majsstivelse Salt, peber, sukker
Svampe-rodfrugtesauté : 1 kg blandede rodfrugter f.eks. persillerødder, majroer, jord-skokker, skorzonerrødder, gulerødder, pastinak, selleri 30 g smør 1/2 kg forskellige rengjorte svampe 1/2 dl soltørrede tranebær 1 bdt. bredbladet persille
2 pk. tortellini med skinke/ost eller 2 pk. ravioli med valnødder og ost fra Pastella.
Gnid mørbraden med knust enebær, krydr med peberblanding, og lad den hvile 30 minutter. Brun mørbraden grundigt på en pande ca. 5 minutter og krydr med salt. Pak mørbraden ind i back bacon, og læg den i et ovnfast fad.Kog panden af med appelsinsaft og rødvin, og lad det koge ind til det halve.Hæld det over kødet, og sæt det i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter. Lad kødet hvile tildækket mindst 15 minutter, inden det skæres i tynde skiver. Si skyen over i en gryde, tilsæt kalvefond, og kog ind til det halve. Jævn saucen med majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt, peber og en anelse sukker. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker. Rist rodfrugterne ca. 10 minutter i smør ved middelvarme. Skær de store svampe i mindre stykker. Kom svampene og tranebærrene på panden med rodfrugter og rist i endnu 5 minutter. Krydr med salt og peber. Kog tortellini som anvist, hæld vandet fra og bland dem straks med rodfrugterne. Drys med masser af hakket persille. Raviolien/tortelinien kan erstattes med andre former for pasta.
|