Billeder-2

A´la Vildt Med Frugt Og Bær

A´la Vildt Med Frugt Og Bær

Hovedret :
Enebærmørbrad med svampe og rodfrugtesauté
Vin : Amarone Classico

6-8 personer

1 Okse eller kalvemørbrad ca.1 1/2 kg
2 tsk. knust enebær
Peberblanding
Salt
150 g back bacon fra Tulip

2 dl friskpresset appelsinsaft
3 dl rødvin
5 dl kalvefond
Majsstivelse
Salt, peber, sukker

Svampe-rodfrugtesauté :
1 kg blandede rodfrugter f.eks. persillerødder, majroer, jord-skokker, skorzonerrødder,
gulerødder, pastinak, selleri
30 g smør
1/2 kg forskellige rengjorte svampe
1/2 dl soltørrede tranebær
1 bdt. bredbladet persille

2 pk. tortellini med skinke/ost eller
2 pk. ravioli med valnødder og ost fra Pastella.

Gnid mørbraden med knust enebær, krydr med peberblanding, og lad den hvile 30 minutter.
Brun mørbraden grundigt på en pande ca. 5 minutter og krydr med salt.
Pak mørbraden ind i back bacon, og læg den i et ovnfast fad.Kog panden af med appelsinsaft og rødvin, og lad det koge ind til det halve.Hæld det over kødet, og sæt det i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter.
Lad kødet hvile tildækket mindst 15 minutter, inden det skæres i tynde skiver.
Si skyen over i en gryde, tilsæt kalvefond, og kog ind til det halve. Jævn saucen med majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt, peber og en anelse sukker. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker. Rist rodfrugterne ca. 10 minutter i smør ved middelvarme.
Skær de store svampe i mindre stykker. Kom svampene og tranebærrene på panden med rodfrugter og rist i endnu 5 minutter. Krydr med salt og peber.
Kog tortellini som anvist, hæld vandet fra og bland dem straks med rodfrugterne.
Drys med masser af hakket persille.
Raviolien/tortelinien kan erstattes med andre former for pasta.

[NASSWORLD] [Nyheder] [Vejr Vind Trafik] [Links] [Mainframe] [W7 genveje] [Middag-1] [Middag-2] [Billeder-2] [Middag-3] [South Beach] [Mobil]