Dessert : Chokomusse med Pistace/appelsin crokant. Vin : Moscato D`Asti / Royal Oporto 2004
6 personer.
6 stk. cylinder glas (ca. 120 ml.) 40 stk. friske hindbær
Pistacie / appelsin crokant: 130 g. sukker 75 g. usaltede pistaciekerner 1 stk. vasket appelsin (revet skal)(saften bruges i moussen!)
Chokomousse: 125 g. god mørk chokolade 64-71% 100 g. pasteuriseret æggeblomme 75 g. sukker 1 ¼ dl. pasteuriseret æggehvide 1 spsk. sukker + appelsinsaften fra den ½ appelsin ovenfor.
Pistacie / appelsin crokant: Sukkeret smeltes til godt gylden karamel. Pistaciekernerne og appelsin-skallen kommes i og ristes med nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir.
Afkøles helt og grofthakkes med en savtakket kniv. Fordel crokanten i bunden af de 6 cylinder glas.
Choko mousse: Chokoladen finthakkes og smeltes forsigtigt over vandbad. Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps med en håndmikser.
Æggehviderne og sukker piskes luftige og seje. Kom "snapsen" op i den smeltede, godt lune chokolade, pisk godt. Tilføj hurtigt appelsinsaften, pisk godt.
Tilføj 1/3 del af de piskede hvider, pisk godt. Vend nu chokolade-delen op i de resterende piskede æggehvider og vend det forsigtigt sammen.
Chokomoussen fordeles ovenpå crokanten i glassene og stilles i køleskab indtil de skal serveres, med friske hindbær.
|