Billeder-2

Luftig Mus Med Bær Og Nødder

Luftig Mus Med Bær Og Nødder

Dessert :
Chokomusse med Pistace/appelsin crokant.
Vin : Moscato D`Asti / Royal Oporto 2004

6 personer.

6 stk. cylinder glas (ca. 120 ml.)
40 stk. friske hindbær

Pistacie / appelsin crokant:
130 g. sukker
75 g. usaltede pistaciekerner
1 stk. vasket appelsin (revet skal)(saften bruges i moussen!)

Chokomousse:
125 g. god mørk chokolade 64-71%
100 g. pasteuriseret æggeblomme
75 g. sukker
1 ¼  dl. pasteuriseret æggehvide
1 spsk. sukker
+  appelsinsaften fra den ½ appelsin ovenfor.

Pistacie / appelsin crokant:
Sukkeret smeltes til godt gylden karamel. Pistaciekernerne og appelsin-skallen kommes i og ristes med nogle sekunder.
Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir.

Afkøles helt og grofthakkes med en savtakket kniv.
Fordel crokanten i bunden af de 6 cylinder glas.

Choko mousse:
Chokoladen finthakkes og smeltes forsigtigt over vandbad. Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps med en håndmikser.

Æggehviderne og sukker piskes luftige og seje. Kom "snapsen" op i den smeltede, godt lune chokolade, pisk godt.
Tilføj hurtigt appelsinsaften, pisk godt.

Tilføj 1/3 del af de piskede hvider, pisk godt. Vend nu chokolade-delen op i de resterende piskede æggehvider og vend det forsigtigt sammen.

Chokomoussen fordeles ovenpå crokanten i glassene og stilles i køleskab indtil de skal serveres, med friske hindbær.

[NASSWORLD] [Nyheder] [Vejr Vind Trafik] [Links] [Mainframe] [W7 genveje] [Middag-1] [Middag-2] [Billeder-2] [Middag-3] [South Beach] [Mobil]