Hovedret : Ovnbagt filet royal fra mørksej med krydderurtecroust, svampe, spinat og sauce
6 portioner
Ingredienser : 112,5 g smør krydderurter(evt. basilikum, persille, dild eller en blanding heraf) 1,5 stk citron usprøjtet 3 spsk rasp 1,5 fed hvidløg 1,5 dl hvidvin 1,5 dl fløde 300 g svampe (alle former for svampe kan benyttes) 3 stk skalotteløg salt og peber 150 g spinat frisk olie 4,5 dl hønsefond (evt. 3 dl vand og 1/2 bouillonterning) 900 g mørksej filet royal (fiskens mørbrad) maizena evt. safran *********************************************************
Fremgangsmåde Krydderurtecroust: Smør (blødt), hakkede friske krydderurter (efter smag), revet skal fra 1/4 usprøjtet citron, rasp, 1 lille fed hvidløg og salt røres sammen i en skål. Stil det køligt (evt. 10 min. i fryseren).
Mørksej: Skær fisken i portionsstykker, krydr med salt og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fordel krydderurtesmørret på stykkerne og stil fadet i ovnen i ca. 10-12 min. ved 190 grader.
Sauce: Skær 1 skalotteløg i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin og hønsefond og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lade det igen koge ind - til saucen får en cremet konsistens (den kan også jævnes med maizena). Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt safran.
Bund af svampe og spinat: Skyl svampe og spinat. Hak 1 skalotteløg fint og rist det på en pande i lidt olie sammen med svampene. Efter ca. 3-5 min. tilsættes spinaten. Når spinaten er faldet sammen, krydres retten til sidst med lidt salt.
|