Dessert : Muscovado-is med mandler i rom. 4 portioner.
Ingredienser Muscovado-is : 1 1/2 dl piskefløde 2 dl mælk 1 spsk. glukose 1 dl Dansukker Lys eller Mørk Muscovadoråsukker 5 æggeblommer (pasteuriserede)
Mandler i rom : 400 g søde mandler 50 g pistacienødder 1 dl hvid rom 2 dl vand 5 dl Dansukker Lys Muscovadoråsukker *********************************************************
Pisk æggeblommer og muscovadoråsukker sammen. Giv fløde, mælk og glukose et opkog. Pisk æggeblandingen i den varme mælkeblanding. Hæld blandingen gennem en tætmasket si. Kør blandingen i ismaskinen, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør i blandingen af og til. Skold, og smut mandlerne. Læg mandlerne i en pæn glaskrukke.
Bland muscovadoråsukker og vand i en gryde, og kog indtil sukkeret er smeltet. Lad blandingen afkøle. Tilsæt rom. Hæld lagen over mandlerne. Lad stå mindst 1 uge. Serveres til is.
Hvis du anvender Mørk Muscovadoråsukker, får isen en lakridsagtig og kraftigere smag, end hvis du anvender Lys Muscovadoråsukker.
|