Forret : Tapas tomatshot, parmesangrissini, limetorsk, laksebruschetta & salatpakke
Ingredienser: Tomatshot: 1 finthakkede skalotteløg 1 finthakkede chilier uden kerner 1 fed hvidløg olivenolie 1/4 dl tør sherry eller hvidvin 1 ds.hakkede tomater 1/4 liter hønsebouillon salt, peber 4 skiver chorizo
Parmesangrissini: 1 plade butterdej 20 g frisk revet parmesan 1 lille kvist hakket rosmarin eller tsk. tørret
Limetorsk: 200 g torskefileter 1/4 dl friskpresset limesaft salt, peber, sukker olivenolie 1/4 agurk dild eller kørvel
Laksebruschetta 4 skiver ristet baguette 1/4 dl creme fraiche 38% 1 tsk. wasabi 100 g røget laks i skiver
Salatpakke: 4 sprøde romainesalatblade eller hjertesalatblade 125 g frisk mozzarella 4 stk.soltørrede tomater i olie 4 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke
*********************************************************
Fremgangsmåde:
Tomatshot: Sauter skalotteløg, chili og hvidløg i olivenolie uden det tager farve. Tilsæt sherry og kog ind. Kom tomat samt hønsebouillon ved, og kog i ca. 15 minutter for svag varme. Smag til og server rygende varm i små glas med en skive chorizo.
Parmesangrissini: Drys den optøede butterdejs-plade med ost og rosmarin og rul den ud, så den bliver en halv gang større. Skær pladen i lange stænger og bag dem ca. 10 minutter ved 225°C.
Limetorsk: Skær torskefileterne i mindre tern og dryp med limesaft, salt, peber og en knivspids sukker. Sæt torsken i køleskabet i mindst 2 timer og vend torsken efter 1 time. Hæld lagen fra, dryp med olivenolie og damp fisken 3 minutter ved 225°C. Skræl agurken og skær den i tykke skiver, læg et stykke kold fisk på hver agurkeskive, krydr og pynt med dild eller kørvel.
Laksebruschetta: Rist brødene og smør med creme fraiche rørt sammen med wasabi. Husk det er stærkt! Fordel laksen på brødene og pynt evt. med en krydderurtedusk.
Salatpakke: Skær osten i 6-8 stave og læg dem på salatbladene sammen med tomaterne. Sno en skive parmaskinke rundt om og server.
|