Kongelig Ø på grønt og brunt leje i gult hav

Kongelig Ø på grønt og brunt leje i gult hav

Kongelig Ø på grønt og brunt leje i gult hav

Hovedret :
Ovnbagt filet royal fra mørksej med krydderurtecroust, svampe, spinat og sauce

6 portioner

Ingredienser :
112,5 g smør
krydderurter(evt. basilikum, persille, dild eller en blanding heraf)
1,5 stk citron usprøjtet
3 spsk rasp
1,5 fed hvidløg
1,5 dl hvidvin
1,5 dl fløde
300 g svampe (alle former for svampe kan benyttes)
3 stk skalotteløg
salt og peber
150 g spinat frisk
olie
4,5 dl hønsefond (evt. 3 dl vand og 1/2 bouillonterning)
900 g mørksej filet royal (fiskens mørbrad)
maizena
evt. safran 
*********************************************************

Fremgangsmåde
 
Krydderurtecroust: Smør (blødt), hakkede friske krydderurter (efter smag), revet skal fra 1/4 usprøjtet citron, rasp, 1 lille fed hvidløg og salt røres sammen i en skål. Stil det køligt (evt. 10 min. i fryseren).

Mørksej: Skær fisken i portionsstykker, krydr med salt og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fordel krydderurtesmørret på stykkerne og stil fadet i ovnen i ca. 10-12 min. ved 190 grader.

Sauce: Skær 1 skalotteløg i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin og hønsefond og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lade det igen koge ind - til saucen får en cremet konsistens (den kan også jævnes med maizena). Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt safran.

Bund af svampe og spinat: Skyl svampe og spinat. Hak 1 skalotteløg fint og rist det på en pande i lidt olie sammen med svampene. Efter ca. 3-5 min. tilsættes spinaten. Når spinaten er faldet sammen, krydres retten til sidst med lidt salt.
 

[NASSWORLD] [Nyheder] [Vejr Vind Trafik] [Links] [Mainframe] [W7 genveje] [Middag-1] [Billeder-1] [Middag-2] [Middag-3] [South Beach] [Mobil]